Det där med platt mage? hur går det till?

Om dagarna får jag höra ganska många frågor om just hur man får en platt mage. Så jag tänkte ta upp ett inlägg här på bloggen om just detta, då jag vet att ni är många som följer min blogg & många utav er har frågat. Så tar upp de två mest frågade frågorna!

kan du ge tips som är effektivare då man vill ha magrutor?
Blanda kondition med styrketräning. Att bara styrketräna magen kommer inte ge dig några magrutor så länge du har underhudsfett i vägen! Och det får du endast bort genom att konditionsträna. (Dom finns ju, men dom syns inte eftersom underhudsfettet på magen ligger över) Får du bort det kommer rutorna att titta fram!

tips på att få plattare mage med träning hemma?  har inte tillräckligt med tid för gym!

Sagt det förut och säger det igen! Platt mage får du inte av situps och andra magövningar som folk verkar tro. Styrketränar du magen så blir musklerna större, dvs dom kommer gå utåt. Vill du ha en PLATT mage så är ju det helt fel, eftersom den kommer gå lite utåt då (fast jag föredrar hellre lite utåtgående muskler på magen än att den ska vara helt platt, men det är en smaksak!)

Vill du platta till den gäller det att få bort underhudsfettet, och då måste du fettförbränna vilket du gör bäst när du konditionstränar! Så ut och spring, cykla eller simma. Spring minst 30 minuter några gånger i veckan. När det inte känns jobbigt längre så ökar du med en kvart!

913159_4965417336751_1738583220_n                         (Höger bild, augusti 2012.     Vänster bild, maj 2013)

Okej alla läsare, känner väl kanske att det är dags för en före och ”efter” bild. Jag vill ej kalla det för en efter bild ÄN då jag har långt kvar! Men jag har kommit en bra bit på vägen, och jag är så jäkla nöjd över mig själv. Detta kära ni är min mage idag, bilden till vänster. Bilden till höger är från Augusti 2012 i Turkiet. Jag är super nöjd med vad jag har åstadkommit, helt klart har en jäkla massa skett, det lönar sig med bra mat och hård träning, framför allt viljan. Utan den hade jag inte kommit någonstans! Nu satsar vi på att få bort mer fett och bygga massa muskler, vem vet, kanske tävlar jag i bikini fitness om några år, det är ju en dröm!

Gick igenom bilder på min dator för att hitta bättre bilder att använda när jag jämför mina resultat och stötte på de här. Många blandade känslor uppstod kan jag tala om. Självklart är jag glad, stolt och lycklig som tagit mig ur den där kroppen. Men sen började jag minnas hur det kändes att ta dom där korten, att se ut sådär. Att suga in magen så mycket man bara kunde tills man nästan svimmade. Att inte kunna ha jeans p.g.a. bullmagen och dessa enorma kärlekshandtag. Mådde så otroligt dåligt över mig själv och hur jag såg ut. Jag hade ju en bild i huvudet av hur jag ”kände mig” och hur jag ville se ut, och ni känner nog igen besvikelsen när det inte bevisar sig på kortet, eller i spegeln över huvud taget.mnh

Hur som helst, här har ni det. Så här såg jag ut. Jag har aldrig haft så dålig självbild som jag hade under den tiden. Observera att jag gör ALLT för att se så ”smal” ut som bara möjligt på bilden till höger från Turkiet. Ändå såg jag ut som en val.. Vill aldrig hamna i den där kroppen igen, and it’s never gonna happen!

912143_4965839627308_215896616_n

3 reaktion på “Det där med platt mage? hur går det till?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>